Blokkene i denne løperen består av mange, mange biter som skal syes sammen og det er ikke alltid like lett å få riktig resultat.  Jeg har derfor laget en liten veiledning for hvordan du syr det som nok er den største utfordringen med blokken i løperen «Julestjerner», nemlig spissen på den ytterste raden.

For det første, når jeg syr blokker som består av mange halvkvadrater og kvartkvadrater, synes jeg det er greit å splitte sømmene ved å presse dem godt med varmt strykjern. Pass også på å stryke stoffene slik at de er slette før du går i gang med kuttingen.  Velg stoffer av samme kvalitet og tykkelse.

Løperen det er snakk om er satt sammen av 3 blokker som hver måler 12″ x 12″ (12 1/2″ x 12 1/2″ før sammensying).  

Som du ser her er de ytterste stjernespissene satt sammen av 4 trekanter.  Enkelte har fått problemer med at de ikke har fått tilstrekkelig sømmonn når de skal sy spissene sammen med de 4 store trekantene.  Her er derfor en liten veiledning for hvordan disse skal syes sammen.

Plasser en rød og en hvit trekant på hverandre slik at du har lik størrelse på «snippene» på hver side.  Sy fast med 1/4″ sømmonn.

Brett sømmonnet til hver side og press.

Legg neste røde trekant på slik at «snippene» også her er like på hver side.

Stryk sømmonnet til hver sin side.  Her ser du at du har fått sømmen i spissen på den hvite trekanten.

Sy fast den siste røde trekanten.

Splitt sømmene og press.

Du har nå en trekant med sømmonn på alle tre kantene som vil gi deg et bra resultat når du syr den sammen med resten av delene i blokken.

 

3 comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *