Nytt år og nye utfordringer. Kanskje det er tid for å utfordre seg selv litt, blandt annet på nye fargesammensetninger. De fleste av oss har for lenge siden «gått seg fast» i det som vi betegner for «våre farger». Med et helt nytt år foran oss skal vi kanskje bruke noen dager på å leke med litt «nye» farger. Farger som vi egentlig ikke liker hver for seg, men som gir utrolig spennende uttrykk når de settes sammen.

Dette er spennende fargesammensetninger. Disse fargene finner du nok i serien Kona Solids fra Robert Kaufman. Regner med at de også er å finne i serien Bella Solide fra Moda Fabrics.

Ensfargete stoffer egner seg veldig godt i tepper som består av enkle blokker, gjerne blokker i stor størrelse. På bildet er teppene quiltet med hvit tråd. Dette gir en veldig fin effekt. Mønstrene som er benyttet i quiltingen kan til en viss grad betegnes som enkle og stilistiske i formen. Dette synes jeg passer veldig godt til teppenes enkle stil. Rette linjer vil også gjøre seg godt på et slikt teppe.

«Brussel Washer» fra Robert Kaufman. Kommer i butikkene i løpet av januar, men har ingen info foreløpig om det er noen norske butikker som tar inn denne serien. Gi meg gjerne et hint om du kjenner til hvor disse kan bli å få kjøpt.

Her er det bare å kaste seg ut i «leken». Det er moro å sy tepper. Tar en tiden til hjelp, er det ikke så vanskelig. Ved å bruke store blokker, tar det heller ikke så lang tid å sy et slikt teppe. Lek deg med nye fargesammensetninger. Fargene på bildet er på ingen måte «mine» farger. De vil ikke kunne passe hverken på stua eller på soverommet mitt, men på terrassen. Det vil jo også bli et kjempefint teppe å ta med seg under armen når du skal på stranda.

Jeg er for tiden «mørketidsflykting» i Spania. Har rømt fra mørketiden i nord, men kjenner nå at det klør litt i fingrene for å komme hjem og sy litt igjen. Er i fullgang med planlegging av juleheftet for 2019, men jeg er også i gang med planlegging av et par andre prosjekter. Hjemme ligger det en bunke med stoff fra Allison Glass og venter på meg sammen med en bunke stoff som jeg har bestilt fra Lapp-Elisa. Hva det skal bli, vet jeg ikke helt enda. Det ene prosjektet har jeg planer om skal bli et blokkprosjekt som evt. selges som et abonnement. Store, klassiske blokker som settes sammen til et moderne teppe. Vi får se….!

«Sun Print 2018» fra Alison Glass
Stoffer fra Tula Pink. Bestilt fra Lapp-elisa Quilts
Stoffer fra Tula Pink. Bestilt fra Lapp-elisa Quilts

Har du noen tanker om mine planer etc, skriv de gjerne i kommentarfeltet, på FB-sida eller send meg en e-post.

One comment

  1. Noe så flott Liv.Ja en må kanskje gå ut av den comforsonen sin å bruke andre farger enn blått😂For min del da .glede meg til å se hva du gjør med de nyyyydelige stoffene.klem eli💖

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *