Fra jeg startet å sy lappeteknikk har jeg i mye av mine arbeider brukt tradisjonelle blokker.  Noen ganger setter jeg sammen flere blokker til større arbeider som f.eks. et teppe.  Andre ganger forstørrer jeg ei blokk slik at den utgjør et helt teppe, en duk osv.  I flere av mine vesker finner dere også blokker.  Jeg liker å ta vare på gamle tradisjoner ved å gi dem en mer moderne layout og bruke dem i nye, mere moderne sammenhenger.

Blokken i denne duken er ei blokk som kalles Walters Place.  Jeg tror jeg har funnet den i ei bok med mange forskjellige blokker som jeg kjøpte for mange, mange år siden.  Jeg liker å bla i slike bøker og har 2 slike som blir flittig brukt – i prosjekter og for å hente inspirasjon og ideer.

«Quilt ABC for quilteentusiaster» kan du fortsatt få tak i hos Tanum.  I tillegg til masse bloker inneholder boka også mange tips og veiledninger for lappeteknikk og quilting.

Quilt ABC for quilteentusiaster
Quilt ABC for quilteentusiaster

Den andre boka er nok den som har blitt mest brukt.  Den kjøpte jeg hos Lappe Makeriet på et nordisk quiltetreff i Gøteborg.  I tillegg til masse blokker, finner du også forslag til hvordan du kan bruke blokkene for å sette sammen til mange ulike, flotte prosjekter.  Den kan du også få fatt i på Amazon (om ikke Lappe Makeriet har den).  Den er absolutt verdt pengene!

MØNSTER PÅ WALTERS PLASS

Duken er 32″ x 32″ og har mange variasjonsmuligheter.  Blir også en flott juleduk med f.eks. å bytte ut det sorte med rødt og det grå med hvitt.  Lykke til!

 

 

 

One comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *