Gratis mønster på et moderne og tidsriktig teppe. Dette laget jeg til myQuilt 2/2015. Valg av farger til det mørke teppet er inspirert av høstens farger. Det store bildet er tatt i fjæra nedenfor huset vårt i Efjord i Ballangen i Nordland. Teppet er «satt inn» sammen med en måse som opprinnelig kommer fra litt lenger inn i fjorden. Jeg liker å leke meg med bilder og motiver fra nord.

Nordland – Teppe inspirert av høstens farger i nord.

Det nederste motivet på dette bilder er tatt en sen høstdag på vei opp mot Melkedalen i Ballangen. Utrolig vakkert område. I huset vi ser midt på bildet bodde søskenbarn av mamma for mange, mange år siden.

Det lyse teppet tar opp i seg noen av fargene og stemningen vi opplever når vi kommer ut i april. Fjellene rundt oss er fortsatt hvite og snødekte og speiler seg i sjøen. Sola er kommet tilbake for et par måneder siden og skinner til langt på kveld. Ei vakker, vakker tid.

Bladene til i høyre i toppen av bilder er montert inn og hører opprinnelig hjemme i en have i Lødingen. Lødingen ligger rett over fjorden for oss og bildet ble tatt der en fantastisk sommerdag. Om du ser på det nederste bildet, ligger Lødingen omtrent midt på. Det nederste bildet er tatt på nordsida av huset vårt.

Putene har jeg også laget mønster til og legger nok ut mønster på dem i løpet av de kommende dagene.

Teppet er enkelt i stilen og lett å sy. Quiltingen gjøres med rette sømmer. Last ned mønsteret her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *