Jeg heter Liv Storvik Harby.  Er opprinnelig fra Narvik.  Nå bor jeg i Efjord i Ballangen kommune med en fantastisk natur og utsikt.  I tillegg til at jeg er glad i håndarbeide, sykler jeg, spiller piano, legger puslespill, fotograferer, leser, geocacher, løser kryssord, spiller dataspill m.m.  Dagene blir alltid for korte!

I arbeidslivet har jeg jobbet både innen offentlig og privat sektor.  Som sykepleier, helse- og sosialsjef og prosjektleder i det offentlige.  I det private næringslivet har jeg jobbet med tegning/prosjektering av storkjøkken, grafisk design av markedsføringsmateriell som annonser, kataloger og websider.  Disse jobbene har vært min hovedinntekt helt til for litt over ett år siden.  Da solgte vi oss ut av vår firmaer.  Fra og med første november i år er jeg pensjonist, men liker fortsatt å lage litt mønster.

Quilteliv og Peggy

Tidligere har jeg drevet nettbutikkene Quilteliv AS og Peggy AS.  Dette har vært jobber jeg har hatt i tillegg til mine «hovedjobber».  Jeg har også laget og solgt mønster under både Quilteliv og Peggy.

Bildet nedenfor brukte jeg som et slags kjennetegn for mine mønster som Quilteliv.  På bildet har jeg på meg kåpe og hatt som min mormor sydde til meg.  Hun var sydame og var nok min inspirasjon til å begynne med håndarbeid og ikke minst til å begynne å sy.

Quilteliv ble startet mens jeg bodde i Mesnali.  Flyttet med meg oppover til Efjord i 2007.  Et par år senere solgte jeg nettbutikken til Kari Renolen og hele butikken ble flyttet til Moelv.

Bildet er tatt i 1957 og mange vil nok kjenne igjen støvlene jeg har på meg.  Var nok mange som hadde slike støvler da.Logoen til Peggy var også inspirert av min mormor.  Hun var en stilbevist dame med sans for klær med stil.  Logoen ble derfor en kul dame som jeg tegnet selv.

Redaktør og etablerer av magasinet myQuilt

Jeg har også vært redaktør i magasinet myQuilt fra oppstarten i 2010 og frem til 2014.  Jeg startet dette magasinet sammen med Kari Renolen fra Lillehammer.  Vi laget begge to mønster med litt mere moderne vri og ønsket å samle våre mønster og utgi det i magasinform i stedet for enkeltmønster.  Stilen var som sagt moderne og i stor grad tilpasset trender innfor det tidsbildet de ble produsert.  Mønstrene var moderne, trendy og norske.  Bildet nedenfor viser første utgave av myQuilt magasin.  Løperen på bildet er «Sommerengler» med applikasjoner og broderier av kule jenter (sommerengler).

I 2014 solgte jeg mine aksjer i myQuilt til Kari, som fortsatte driften av magasinet et par år.  Stilen var i stor grad den samme, men da magasinet ble solgt videre i 2016 endret dessverre stilen seg til å bli mere tradisjonell innenfor området quilting.

Nettbutikken Peggy

Da jeg solgte mine aksjer i myQuilt startet jeg opp med nettbutikken Peggy igjen.  Der solgte jeg fortsatt egne mønster, men også stoff og tilbehør med litt mere moderne vri.  Moderne stoffer for lappeteknikk er vanskelig å få tak i her i Norge, noe jeg savner stort.  Det var derfor enda mere trist å måtte gi meg med import og salg av stoffer.  Pga. astmaplager valgte jeg å avslutte stoffsalget og selger nå mønster stort sett i digital versjon.

Julehefte fra Peggy

I fjor ga jeg ut et julehefte, noe som var ganske morsomt å lage.  Jeg vurderer derfor å lage et nytt julehefte i 2019.  

Salg av engelske mønster

En hel del av mønstrene mine er oversatt til engelsk og kan kjøpes på denne siden eller på Etsy.com.

2 comments

  1. Jeg ville gjerne høre om du lager mønster til årsabonnement for 2019. Hvor mange? Og hva blir prisen?

    Jeg kunne også tebke meg å kjøpejulehrftet.

  2. Jeg har foreløpig ingen planer om å lage abonnement for 2019. Jeg kan jo selvfølgelig ombestemme meg, og da kommer det i så fall info i bloggen. Foreløpige planer forn 2019 er et julehefte som skal komme ut i august.

    Jeg har dessverre ikke mulighet for utsending av det forrige juleheftet i papirutgave ettersom jeg blir bortreist i flere måneder nå. Det jeg kan tilby nå er den digitale utgaven av juleheftet til kr. 98,-.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *